more from
Songcrafter Music

Erling På Hjørnet

by Roar Amundsen

/
  • Streaming + Download

    Includes unlimited streaming via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.

      8 DKK  or more

     

about

Erling På Hjørnet


Erling kom til verden i en lejlighed på Vesterbro en januardag i 2013. Mine gode venner Lena Anderssen og Niclas Johannesen fra Færøerne var draget til Danmark for at komme lidt væk fra ensomheden på de vindblæste øer, suge lidt byliv til sig og skubbe lidt til en dejlig plade, de lige havde udgivet ”Letters From The Faroes”.

Vores venskab går mange år tilbage og musikken banker fra det samme sted i os, så vi besluttede at sætte os sammen over en kop kaffe en torsdag aften og skrive lidt.

Snakken gik godt, og vi kom ind på et par emner som optager mig meget for tiden – hvordan vi mennesker vælger at bruge vores tid og liv, og hvorfor vi har så svært ved at se tingene fra et andet synspunkt end vores eget.

Det er mærkeligt at tænke på, at når et nyt liv begynder, er alle døre åbne – alle veje farbare - men alligevel kigger vi ofte bare på sidemanden, på mor og far eller naboen og prøver at kopiere deres livsstil og værdier. Pengene og alt det vi giver afkald på for at tjene dem, optager mig meget. Måske fordi jeg ligesom mange andre føler mig lidt fanget i det vækst mantra, vi bliver tudet ørerne fulde af hele tiden, og som betyder lange arbejdsdage, stress, institutioner, kalenderkaos - og som for mange fører til menneskeligt underskud og selvtilstrækkelighed.

Erling blev for os symbolet på det modsatte. Ham på hjørnet, som vi alle sammen ser hver dag, men har afskrevet, før vi overhovedet har indledt en samtale med ham. Men måske har han alle svarene – måske er det ham der har regnet ud, hvad det hele handler om, og ikke os?

Erling omfavner livet, løfter på hatten og husker os på, at vi er en del af et eventyr.


Da Erling skulle vækkes til live i studiet, følte jeg at det rigtige at gøre var at tage ham ude på et nyt eventyr langt væk hjemmefra, op på de små øer i Nordatlanten, og lade Niclas være manden som styrede ham i den rigtige retning. Vi hev en uge ud af kalenderen i april 2014, lagde billet ind på et par studier i Torshavn og fik en flok fine, lokale musikere til at hjælpe os på bl.a. elguitar, trommer og strygere. Afsættet var Beatles, håndspillede instrumenter og analoge synthesizere. Det gik godt - og da alt var indspillet og finpudset, sendte vi Erling en tur til Norge, hvor George Tanderø, som har mixet nogle af mine yndlingsplader - bla. Teiturs ”Stay Under The Stars” - gav ham et varmt og fint touch.

Og her er han så - Erling – klar til at åbne sin verden et sekund!

God fornøjelse!

lyrics

Erling På Hjørnet
© 2013
Musik og Tekst: Lena Anderssen, Niclas Johannesen & Roar Amundsen


Byen der vågner og konen der rejser sig op
til en ny dag
Kaffe på kanden og manden der smører sin mad
fløjter glad

Men på et hjørne der står gamle Erling med sin hund
Han har set hele verden fra Peking til grillen i Lund

Bussen den kører chaufføren han hilser ikke engang
det er mandag
Fuglene flakser og ungerne trasker afsted
går forbi

Erling på hjørnet der står der med blomster i sin hånd
og han løfter på hatten og åbner sin verden et sekund


”Verden den er smuk
og livet er et eventyr”


Dagen er omme og konen og manden vender hjem
fra en lang dag
Snart sover børnene og suset fra byen svinder ind

Men Erling er vågen - han sidder på kroen med sin hund
og han skåler og synger om Peking og grillen i Lund


”Ja, verden den er smuk
og livet er et eventyr”

credits

released June 11, 2014

license

all rights reserved

tags

about

Roar Amundsen Horsens, Denmark

Roar kan noget med ord og noget med mennesker. Han fanger den store fortælling i det lille øjebliksbillede, og formidler det i mødet mellem musik og tekst på en måde, der kryber ind under huden på lytteren. Hans sange trækker veksler på både højskolesangbogen og navne som Sebastian, Teitur, The Beatles og CV Jørgensen, samt lyrikere som Benny Andersen, Halfdan Rasmussen og Frank Jæger. ... more

contact / help

Contact Roar Amundsen

Streaming and
Download help

Redeem code

Report this track or account

If you like Roar Amundsen, you may also like: